ProteOne Facebook Instagram
Filtriranje

One to build it all

Whey of life

There can be only one

No excuses – be the one!

The chosen one

The one and only

Početna Recepti Fitness deserti Energetske kuglice za međuobrok

Energetske kuglice za međuobrok

Kada ne stignete napraviti ili kupiti međuobrok ove energetske kuglice kuglica su idealna zamjena. Koliko ih je jednostavno za napraviti proizlazi iz toga da sadrže samo 5 sastojaka i to sve imate već u kuhinji vjerojatno. A da stvar još bude bolja nema kuhanja ni pečenja. Dakle, jednostavno, proteinsko, brzo i ukusno.

Priprema: 30 min
Namirnica: 5
Datum objave: 03.06.2019

Rekli smo gore da nam je potrebno samo 5 sastojaka, a od toga su nam svi poznati.

Zobene pahuljice jer zob obiluje vlaknima koja usporavaju probavu ugljikohidrata čime se smanjuje razina šećera u krvi što u konačnici izaziva osjećaj sitosti nakon zobenog obroka.

Zatim, sjemenke lana kao jedna od najstarijih ljudskih namirnica, bogate su i topivim i netopivim vlaknima, proteinima, vitaminom B1, magnezijem, cinkom i selenom.

Dalje imamo kikiriki maslac, omiljena hrana mnogih, a s pravom. Predstavlja bitno “uravnotežen” izvor energije u smislu da daje tijelu sva tri makronutrijenata (ugljikohidrate, proteine i zdrave masti). Osim toga, ovaj kikiriki maslac ima blag i ukusan okus koji se topi na jeziku!

Još dva sastojka su med umjesto kojeg možete koristiti i sirup od agave koji je organski proizvod korišten kao zaslađivač u ovom slučaju. Uz njega pod ruku ide i tamna čokolada s minimalno 70% udjela kakaa.

Krenimo na recept...

Priprema: 10 minuta                       Vrijeme u hladnjaku: 15-30 minuta                          Ukupno: 40 minuta max

Upute za pripremu:

Pomiješati svih 5 sastojaka u zdjeli srednje veličine. Miješati dok se sastojci povežu jednako. Stavite u hladnjak na 15-30 minuta jer će ih tako biti lakše kotrljati. Nakon toga, uvaljati 12 kuglica i čuvati u hladnjaku. Možete i do tjedan dana.

Mi mislim da ne može jednostavnije, a vi uživajte!

Newsletter

Prijavi se i ostvari popust od 10% na prvu kupnju

Jednom tjedno ti šaljemo:
  • Posebne ponude i akcije
  • Savjete za trening
  • Savjete za prehranu
  • Zdrave recepte