Fitness tiramisu, original ne prigovara, kaže da su isti!
Fitness tiramisu kao spoj kave, proteina od čokolade i krem sira koji si pašu u svim pogledima! Nije Talijan naš Chef Nikola, ali bi svakako bio da se gleda po spremanju tiramisua. Izvorno talijanski tiramisu u našoj kuhinji postao je kao i uvijek proteinska verzija slastice.
Upute za pripremu
Kore:
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Dva žumanjka odvojiti sa strane, u posudi druga dva izmiksati s 3 žlice hladne kave, žlicom ruma, mjericom whey proteina i 3 žličice kakaa te ako želite 100g prirodnog zaslađivača.
Od 4 bjelanjka napraviti šlag (dodati soli) te lagano pomiješati s prijašnjom smjesom dok se ne dobije kombinirana smjesa za kore.
U pleh za pečenje izlijemo smjesu te pečemo na 160°C oko 10-15 minuta (ja sam koristio kvadratni pleh nauljen kokosovim uljem te posipano kakaom kako se ne bi zalijepilo).
Krema:
U preostala 2 žumanjka dodajemo 4 žlice kave, žlicu ruma, 100g prirodnog zaslađivača po izboru te zagrijavamo na pari dok se ne zgusne miješajući. Ostaviti po strani da se smjesa ohladi. U smjesu dodati 400g posnog sira te sjedinimo u kremu za punjenje.
Kore režemo ovisno u što ćemo slagati (ja sam koristio čaše te kockastu posudu). Namažemo kistom prvu koru toplom kavom te dodamo kreme, zatim ponavljamo proceduru te posipamo kakaom za kraj.
U hladnjak dok se ne stisne pa probati ne pojesti odjednom!