Hrskavi kanapei s punjenjem od proteinskog pudinga koje ćete obožavati!
Kanapei se jedu uz kavu ili neki drugi način opuštanja odnosno uživanja. Međutim, mi uvijek moramo nešto izmijeniti pa smo to učinili i ovaj put.. Pekli smo ih na svoj način - od vrlo kvalitetnih sastojaka i punjenje napravili od proteinskog pudinga. A recept vas čeka u nastavku.
Upute za pripremu
- Stavite brašno u veliku posudu. Dodajte rastopljeni ghee maslac, svježi sir, žumanjke (ostavite malo žumanjka sa strane za premazivanje) i mlijeko. Od sastojaka koje smo dodali zamijesite tijesto koje se lijepo poveže te bude glatko i mekano.
- Stavite tijesto na brašnastu podlogu i podijelite na 3 dijela. Svako od njih postupno razvaljamo da bude jako tanko.
- Nožem izrežite prethodno razvaljano tijesto na trake širine oko 2 cm, koje se zatim omotaju oko metalnih valjaka koje su prethodno pošpricane kokosovoim uljem.
- Prebacite kanapee na lim za pečenje obložen papirom za pečenje te premažite preostalim žumanjkom. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 ° C oko 30 minuta – sve dok ne poprime zlatnu boju. Nakon što se ohlade, pažljivo izvadite metalne valjke.
- Proteinski puding pripremite prema uputama na proizvodu odnosno 1 mjericu (35 g) pomiješajte sa 150 ml mlijeka. Zatim puding stavite u vrećicu za slastičarstvo i napunite kanape. Puding treba ohladiti kako bi bio što čvršći. mi smo ih punili s dva okusa proteinskog pudinga, vi naravno možete po želji, pa čak i kupovnim, već gotovim proteinskim pudingom ako vam je lakše ( i draže ;) ).
- Ako ih ne pojedete sve u jednom mahu, spremite ih u hladnjak.
Smjesa je dovoljna za 30 komada kanapea, a jedan proteinski kanape ima u prosjeku sljedeće nutritivne vrijednosti:
- Kalorije: 52 kcal
- Ugljikohidrati: 5,5 g
- Masti: 2 g
- Proteini: 3 g