Jednostavno,a proteinsko: Čokoladni kolač u kojem ćete uživati!
Čokolada je čokolada. A kada joj dodaš malo sira (za cheesecake) dobiješ još bolju slasticu. Osim toga, dodali smo i pristojnu dozu proteina i dobili najbolju slasticu :) Pa koja je tajna? Čokolada. Ovaj super jednostavni recept za čokoladni kolač u kojem ćete uživati vas čeka u nastavku.
Upute za pripremu:
- Zagrijemo pećnicu na 180°C.
- Prvo ćemo pripremiti bazu. Granolu izdrobimo na male komadiće i zatim ih pomiješamo s otopljenim kokosovim uljem i jajima. Dobivenu masu utisnemo na dno kalupa za torte.
- Pečemo u zagrijanoj pećnici oko 10 minuta.
- U velikoj posudi pomiješamo svježi sir, ricottu, proteine, eritrit (ili drugi zaslađivač).
- Čokoladni puding kuhamo po uputama.
- U skuhani puding umiješamo kakao zrna i miješajte, miješajte i miješajte dok se sve ne otopi. Zatim pustimo da se puding malo ohladi.
- U ohlađeni puding umiješamo 2/3 kreme od sira. Preostalu 1/3 za sada ćemo ostaviti po strani.
- Na ohlađenu bazu kolača prvo dodamo kremu od tamne čokolade i ostavimo da se malo stisne u hladnjaku.
- Zatim dodamo preostalu svijetlu kremu.
- Po kolaču naribamo tamnu čokoladu i ostavimo da se ohladi u hladnjaku nekoliko sati.
- A onda uživamo!
Naš čokoladni kolač smo podijelili na 8 komada, a 1 komad ima sljedeće nutritivne vrijednosti:
- 408 kcal
- 34 g ugljikohidrata
- 24 g masti
- 22 g proteina