Jesenski proteinski desert koji osvaja na prvi zalogaj!
Jesen dolazi s kraćim danima i hladnijim vjetrom. No, uz te manje drage činjenice, postoji i jedno veliko zadovoljstvo – sezona krušaka. Nema boljeg načina za početak jeseni nego pitom od krušaka. Priprema je jednostavnija nego što biste rekli za kruške, a osim toga, serviramo 11 grama visoko kvalitetnih bjelančevina u jednom serviranju.
Upute za pripremu:
- Pomiješajte integralno i kokosovo brašno, kakao, dodajte med, žumanjak i kokosovo ulje. To nam daje labavo tijesto koje ćemo ravnomjerno prstima rasporediti po kalupu.
- Preko tijesta pospite ribanu čokoladu i pecite 5 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.
- U međuvremenu, pripremamo punjenje. Pomiješajte sir, jaja, proteine, puding u prahu, koricu limuna i med. Tko voli slađe može lako dodati više meda ili proteina. Miješajte smjesu pomoću štapnog mixera nekoliko impulsa.
- Ulijte punjenje preko tijesta i protresite ga ravnomjerno. Na vrh stavite rezane kruške.
- Pecite 35 minuta, ili dok površina kolača ne postane zlatna. Pustimo da se ohladi i možemo ga poslužiti. Ukrasimo po vrhu cimetom ili kokosovim čipsom.
Po želji možete dodati cimet i kokosov čips kao dekoraciju.
Ova ukusna proteinska pita ima sljedeće nutritivne vrijednosti po serviranju:
- Kalorije: 169 kcal
- Ugljikohidrati: 6,2 g
- Proteini: 11,0 g
- Masti: 16,9 g