Kako napraviti džem od manga? Od 3 sastojka!
Ovaj slatki, jednostavni domaći džem od manga dođe poput doze sunca! Poslužite ga s kruhom, krekerima, uz rižin griz ili ga dodajte svojim smoothiejima i proteinskim kašama za doručak tropskog okusa. Upravo ono što ti treba ove zime, dašak ljeta :) Recept te čeka u nastavku.
Vrijeme pripreme: 5 minuta
Vrijeme kuhanja: 20 minuta
Upute za pripremu:
- Jedan osrednji mango oguliti, narezati na kockice te izblendati u pire.
- U manji lonac usuti mango i šećer, kuhati oko 10tak minuta na umjerenoj-minimalnoj vatri te poklopiti poklopcem radi sprječavanja od prskanja.
- Nakon 10 minuta dodati 2 žličice limunovog soka te dodatno kuhati 10tak minuta dok se smjesa ne karamelizira/stisne.
- Ostaviti da odstoji i na kraju prebacite svoj džem u staklenku koju ćete držati na hladnom i suhom mjestu.
Od vitamina i minerala, mango obiluje vitaminima A, C, E i K te kalijem, kalcijem, magnezijem i željezom.
Naš domaći džem od manga ima sljedeće nutritivne vrijednosti na 100g:
- Kalorije: cca 70
- Proteini: 1 g
- Ugljikohidrati: 99 g (15 g prirodnog šećera / 85 g alkoholni šećeri)
- Masti: 0 g
Recept by Nikola Jurković, Chef at Proteone