Keto low-carb proteinske pločice!
Zadovoljite svoju želju za čokoladom uz ovaj jednostavni recept za keto proteinske pločice s niskim udjelom ugljikohidrata u fantastičnom okusu čokolade i lješnjaka! Ove visokoproteinske pločice s niskim udjelom ugljikohidrata imaju samo 5 g ugljikohidrata i 8 g proteina. Recept vas čeka u nastavku.
Upute za pripremu:
- Pleh 8x8 obložite papirom za pečenje.
- Stavite 1 šalicu (120 g) lješnjaka u procesor hrane. Miješajte u procesu dok ne dobijete finu konzistenciju.
- Dodajte bademovo brašno, kakao prah, proteine, zaslađivač i sol. Promiješajte nekoliko puta da se pomiješaju svi sastojci.
- Dodajte bademov maslac i otopljeni kakao maslac. Sada miješate u procesoru sve zajedno nekoliko minuta dok se tijesto ne formira, odvoji od središta i postane čvrsto na dodir. Tijesto/smjesa treba biti čvrsta i sjajna, ne tekuća ili mrvičasta. Ako nije jednolično, možda ćete morati ručno promiješati i ostrugati strane, a zatim još obraditi.
- Tijesto za proteinske pločice čvrsto i ravnomjerno pritisnite u obloženi pleh. Nasjeckajte preostalih 1/4 šalice (30 g) lješnjaka i utisnite ih po vrhu i po želji prelijte otopljenom čokoladom.
- Stavite pleh u hladnjak i hladite najmanje 1-2 sata, ili dok se jako ne stisne. Prođite nožem po rubovima pleha ako bilo koji dio smjese dodiruje rub pleha izravno, a ne papir za pečenje. Podignite proteinske pločice iz pleha pomoću papira za pečenje, stavite ih na dasku za rezanje i izrežite na 12 pločica.
- Čuvajte pločice u hladnjaku.
Naše keto low-carb proteinske pločice imaju sljedeće nutritivne vrijednosti:
- 182 kcal
- 16 g masti
- 8 g proteina
- 5 g ugljikohidrata