Klasik u low carb verziji: proteinski kaiserschmarrn!
Kaiserschmarrn iliti carski drobljenac (po naški) je tradicionalni austrijski desert poznat naširoko. A kako ga je car Franjo Josip obožavao, ne vidimo zašto mi ne bi, naravno u proteinskoj verziji! Jednostavni recept vas čeka u nastavku.
Upute za pripremu:
- Prvo odvojimo bjelanjke od žumanjaka.
- Zatim umiješamo žumanjak, bademovo brašno, mlijeko, proteine i cimet u glatko tijesto. Bjelanjak istučemo u čvrst snijeg.
- Pažljivo umiješamo umućene bjelanjke u tijesto.
- Zatim veliku tavu našpricamo uljem u spreju, ulijemo tijesto i pečemo na srednjoj vatri. Nakon nekoliko minuta pažljivo podignemo rubove. Kada dno tijesta porumeni, s dvije lopatice ga grubo razbijemo na komade veličine zalogaja. Zatim okrenemo komade dok ne porumene.
- Kaiserschmarrn poslužite u dubokom tanjuru, posipajte sušenim voćem ili proteinski namazom.
Naš proteinski kaiserschmarrn ima sljedeće nutritivne vrijednosti:
- 373 kcal
- 16 g ugljikohidrata
- 36 g proteina
- 18 g masti