Kolač i mak daju kombinaciju mrak!
Stiglo vrijeme maka iliti kolača s makom ;) Pratimo trendove i smišljamo zdravije i proteinske verzije recepata za vas, tako smo došli i do ovoga. Chef Nikola odlučio je napraviti pjenasti kolač od maka, a jednostavni recept kao i uvijek, čeka vas u nastavku.
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme pečenja u peći: 30 minuta
Upute za pripremu:
- Bjelanjke odvojiti od žumanjaka.
- Bjelanjke smiksati u čvrsti šlag te ostaviti po strani.
- U drugoj posudi smiksati prvo žumanjke, rastopljeni maslac i tamnu čokoladu, zaslađivač, rum, mlijeko, zatim mak, džem i whey proteine.
- U tu smjesu po 1/3 smjese šlaga od bjelanjaka ručno miješati špatulom dok se ne dobije jednolična pjenasta smjesa.
- U nauljeni kalup kokosovim uljem ili maslacem uliti smjesu te peći na 180°C oko 30 minuta ili dok čačkalica ne bude suha na ubod u kolač.
- Dok se kolač peče, pomiješajte i rastopite sastojke za glazuru.
- Kada je kolač gotovo, ostavite da se ohladi nakon čega ga treba preliti glazurom te razrezati na kockice.
Kolač od maka smo podijelili na cca 20 kolačića, a jedan komad sadrži
- 186 kalorija
- 7,6 g proteina
- 5,6 g ugljikohidrata
- 15,6 g masti
Recept by Nikola Jurković, Chef at Proteone