Mali proteinski zalogajčići okusa kave
Vratili ste se uobičajenim obvezama nakon godišnjeg i sve je super, ali vam fali neki pravi međuobrok? Ako nemaš ideje, mi je imamo: Mali proteinski zalogajčići kojima smo dodali i kavu, jer trebaš ostati budan :) Super fini, super jednostavni i naravno super proteinski, čekaju te u nastavku.
Proteinski zalogajčići i sastojci, da vidimo kojih smo to 6 sastojaka koristili?
Kokosovo brašno - Sadrži manje ugljikohidrata nego bilo koje drugo brašno. Posebno dobro se uklapa u programe mršavljenja jer visoki sadržaj vlakana pridonosi osjećaju sitosti. također, kokosovo brašno ne sadrži gluten i laktozu. Kokosovo brašno nije isto što i naribani i samljeveni kokos!
Lješnjaci -Bogati zdravim mononezasićenim i polinezasićenim mastima, koje čine daleko najveći udio u njegovim ukupnim masnoćama.
Odličan izvor nutrijenata. Lješnjak je jako dobar izvor dijetalnih vlakana pa tako 100 grama lješnjaka sadrži 10 grama vlakana, što je 39 posto dnevno preporučene količine. Također je bogat vitaminima E, B i folnom kiselinom.
Maslac od indijskih oraščića - prirodni izvor proteina, ugljikohidrata i masti. Osigurava visok sadržaj omega-3 i omega-6 masnih kiselina, vlakana, vitamina i minerala kao što su vitamin E, B, magnezij, fosfor, željezo, cink, bakar i mangan. Ovaj maslac od indijskih oraščića je bez aditiva, konzervansa, soli, šećera i palminog ulja.
ONEWHEY proteini - 100% protein sirutke s visokim udjelom proteina i omjerom aminokiselina.
I dva sastojka o kojima sve već znamo, kava i zaslađivač: sirup od agave! Pređimo na recept...
Vrijeme pripreme: 10 minuta Stajanje u zamrzivaču: 30 minuta
Upute za pripremu
- Lješnjake sameljite da postanu više nalik na brašno od lješnjaka.
- Prebacite u veliku zdjelu i dodajte sve preostale sastojke, a med / agavin sirup ćemo zadnje dodati.
- Dobro pomiješajte (rukama) i počnite oblikovati kuglice. Stavite u zamrzivač na 30 minuta.
- Kada ih izvadite možete ih dodatno posuti proteinskim prahom i / ili kavom.
- Mi smo dobili oko 20 kuglica. Držite u hladnjaku kako bi održali svježinu.