Maslac od kikirikija i džem: slatki zalogaji uz koje ćete ostati fit!
Amerikanci znaju što je fino, a to dokazujemo ovim receptom. Kombinacija sočnog džema i ukusnog maslaca od kikirikija jednostavno je gastronomski užitak i porok u jednom. Simfoniji okusa dodali smo kremasti sloj pudinga i to je to! Nedjeljna slastica je tu, a recept pogledajte u nastavku.
Upute za pripremu
- Prvo pripremimo bazu. Datulje prelijte vrućom vodom i ostavite ih tako nekoliko minuta da omekšaju. Zatim ih procijedimo, pomiješamo s preostalim sastojcima i sve zajedno izmiješamo. Zatim razvucite tijesto na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C 15 minuta.
- U međuvremenu skuhajte puding u 200 ml mlijeka. Nakon kuhanja u puding dodajte proteinski prah zajedno sa svježim sirom i izmiješajte u kremu. Neka se neko vrijeme ohladi.
- Premažite kremu po bazi, a zatim dodajte sloj džema od jagoda. Na sloj džema žlicama dodajte maslac od kikirikija i pomiješajte ih tako a dobijete mramor. Pospite kikirikijem i pecite još 10 minuta.
- Nakon što se sve ohladi, napravite fotku i podijelite rezultat na Instagramu pod hashtagom #proteonekuhinja i jedite naravno :)
Ovi slatki zalogaji od maslaca od kikirikija i džema od jagoda imaju sljedeće nutritivne vrijednosti:
- Kalorije: 146 kcal
- Ugljikohidrati: 16 g
- Masti: 6 g
- Proteini: 7 g