Mekani banana muffini s proteinima i čokoladom!
Banana bread je dobio novi oblik - oblik ovih čokoladnih muffina. Sasvim je vjerojatno da će ovo biti najukusniji banana muffini koje ste ikad ispekli. Tako da se ne iznenadite. Preporučujemo korištenje prezrelih banana za muffine kako biste im pružili pravi okus. Najbolji su još uvijek topli, ali pružit će vam izvrsnu okus i sljedeći dan za doručak ili međuobrok. Pa pogledajmo recept u nastavku.
Upute za pripremu
- Umutite omekšali maslac s eritritom (ili drugim zaslađivačem koji koristite) i 2 jaja na sobnoj temperaturi. Zatim sve zajedno mikserom umutite u pjenu.
- U smjesu dodajte 2 zgnječene (pre)zrele banane i ekstrakt vanilije.
- U drugoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke - brašno, zobene mekinje, prašak za pecivo, proteine i prstohvat soli. Zatim dodajte sve u mokru smjesu.
- Na kraju umiješajte sitno nasjeckanu tamnu čokoladu.
- Kalupe za muffine napunite tijestom i pecite oko 25 minuta na 160 stupnjeva. Nakon pečenja ostavite da se malo ohladi, najbolji su dok su još topli.
Ovi banana muffini po serviranju pružaju sljedeće nutritivne vrijednosti:
- 206 kcal
- 18,6 g ugljikohidrata
- 11,6 g masti
- 7,3 g proteina