Najbrži i najukusniji FIT cheesecake ikad!
Vrijeme je za zdraviji, FIT cheesecake! Zamijenili smo nekoliko sastojaka kako bismo olakšali ovaj klasični desert i znamo da će ljubitelji cheesecake-a zaista uživati u ovom receptu. Standardna kora od digestive keksa i kremasti nadjev od sira koji smo prelili voćnim preljevom daju najbrži i najukusniji FIT cheesecake ikad! Recept vas čeka u nastavku.
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme pečenja: 20-25 minuta
Upute za pripremu 8 mini FIT cheesecake-a:
Podloga
- Digestive kekse smrvimo i pomiješamo prvo s kokosovim brašnom, zatim dodamo mlijeko i napravimo podlogu za kolačiće prstima tako da utisnemo prema dnu. Smjesu raspodijelimo u 8 kalupa koje smo pripremili.
Punjenje
- U posudi pomiješati sir, jogurt, eritrit, bjelanjak, whey proteine, ekstrakt vanilije (par kapi) te uliti na podlogu svakog kalupa.
- U vatrostalnu zdjelu poslagati kalupe te uliti do pola razine tople vode kako bi se ravnomjerno kuhali te ostali 'mokri'.
- Pečemo između 20-25 minuta na 160 °C dok se malo zarumeni vrh ili je smjesa vidno stisnuta te podignuta.
Voćni sloj
- Kuhati u 100ml vode 100g voća (mi smo koristili smrznuto voće), dodati eritrita te prokuhati na laganoj vatri oko 20-tak minuta dok se smjesa ne stisne. Dodati rastopljenu želatinu i uliti na vrh kalupa.
- Ostaviti kalupe da se stisnu u hladnjaku minimalno 2-3 sata.
Dobili smo 8 mini porcija, odnosno jedan mini FIT cheesecake ima sljedeće nutritivne vrijednosti:
- Kalorije: 81
- Proteini: 7,5 g
- Ugljikohidrati: 7,1 g
- Masti: 2,9 g
Recept by Nikola Jurković, Chef at Proteone