Novi slatki trend u kuhinji: Proteinske palačinke kao cimet rolice
Novi popularni desert širi se Internetom, a mi smo napravili svoj recept! Takozvane "protein cinnamon roll pancakes" su ustvari proteinske palačinke s cimetom, ali napravljene na skroz drugačiji, zanimljiviji način! Chef Nikola se odmah bacio na posao i napravio verziju vrijedne samo #proteone kuhinje za vas. Recept vas čeka u nastavku.
Upute za pripremu
PALAČINKA:
Pomiješamo zobeno brašno, prašak za pecivo, jaje, mlijeko, ulje, sol, whey te pripremimo smjesu za palačinke.
CIMET PUNJENJE:
U 1/4 šalice zaslađivača dodamo 1/2 žlice cimeta, rastopljenog maslaca te vode dok ne dobijemo mekšu smjesu za punjenje u tubu za kolače (vrećice s rupicom na vrhu)
GLAZURA:
U 3/4 šalice zaslađivača dodajemo tople vode dok ne dobijemo glatku smjesu kao preljev.
Pečemo tako da izlijemo smjesu za palačinke na tavu (prethodno namazana kokosovim uljem) te odmah u spiralnom potezu tubom unesemo smjesu cimeta. 1 minuta s jedne strane te manje od minute s druge strane (malo će se kuhinja zadimiti, ali isplati se). Istim redoslijedom ponavljamo još 3 palačinke (ja sam dobio 4 sveukupno) tako da nakon svake palačinke obrišemo sve ostatke cimet smjese što su ostali na tavi. Na kraju prelijemo glazurom, takozvani 'led'. Mljac!
Recept by Nikola Jurković, Chef at Proteone