Osvježavajući, kremasti zalogaji koji će se doslovno rastopiti na vašem jeziku!
Ljubitelji recepata u kojima nema pečenja, ovo je za vas! Imamo nešto izuzetno ukusno i bogato, a i lijepo izgleda. Međutim, moramo vas upozoriti da ćete tijekom pripreme ruke malo zaprljati. I blender. Iako nam je trebalo duže nego što smo očekivali, zaista se isplati. Rezultat su kremasti veganski zalogaji koji se doslovno tope u ustima. Osim toga, smrznuto voće je sjajno osvježenje. Dakle, nedostaje samo malo vremena.
Upute za pripremu
- Za početak pripreme kreme, namočimo indijske oraščiće u hladnoj vodi preko noći. Postupak možemo ubrzati tako da kipuću vodu prelijemo preko indijskih oraščića i ostavimo da odstoji oko sat vremena.
- Ocijedite vodu iz indijskih oraščića i pomiješajte ih s kokosom, kokosovim mlijekom i kokosovim uljem i miješajte dok ne dobijete glatku kremu. Začinite sirupom od agave i sokom limete.
- Za prvi sloj, pomiješajte datulje (ako su tvrde, prelijte ih kipućom vodom nekoliko minuta), kokos, maslac od badema i mješavinu orašastih plodova po vašem ukusu. Pritisnite smjesu rukama u prikladan kalup obložen papirom za pečenje.
- Na podlogu rasporedite oko polovice kreme. Nježno utisnite maline ili drugo voće u kremu.
- Drugu polovicu kreme pomiješajte s voćem i pažljivo rasporedite na prethodni sloj.
- Ukrasite voćem i ostavite da se smrzne nekoliko sati. Ostavite da se odmrzava nekoliko minuta na sobnoj temperaturi prije jela.
1 ukusni, kremasti zalogaj (cca 56g) ima sljedeće nutritivne vrijednosti:
- Kalorije: 202 kcal
- Ugljikohidrata: 12,7 g
- Masti: 16,2 g
- Proteina: 3,7 g