Proteinska rolada sa sočnim punjenjem od jabuka
Ova proteinska rolada je zapravo biskvitna rolada kojoj smo dodali proteine, o da! Biskvitne rolade nisu komplicirane, ili barem ne toliko komplicirane za napraviti, a to ćete vidjeti i u ovom receptu. Osim što smo dodali proteine da povećamo udio bjelančevina (i dodamo okus vanilije :)), ovoj roladi sočnost daju jabuke koje čine njezino punjenje. Sočni recept te čeka u nastavku.
Vrijeme pripreme: 25 minuta
Vrijeme pečenja: 15 minuta
Upute za pripremu:
Biskvit:
- Odvojiti bjelanjke od žumanjaka, u jednoj posudi dodati soli u bjelanjke (brže se sjedine u šlag) i smiksati bjelanjke mikserom u šlag dodajući 100g eritrita malo po malo. Zatim miksajući dodati žumanjak po žumanjak. Dodati suhe sastojke u smjesu, whey proteine, prašak za pečenje i kukuruzni škrob.
- Sve skupa izlijemo na pleh za pečenje koji smo prethodno obložili papirom za pečenje te raspodijelimo po cijelom plehu.
- Pečemo u pećnici na 200°C oko 10-15 minuta, pratiti čim smjesa dobije smeđu boju, biskvit je gotov.
- Izvadimo cijeli papir za pečenje s biskvitom, zarolamo u hladnu namočenu kuhinjsku krpu te ostavimo po strani da se ohladi.
Nadjev/Punjenje:
- Jabuke oguliti i izrendati. Na zagrijanoj tavici bez ulja kuhati jabuke oko 10tak minuta, dodati malo vode kada ispari sva tekućina. Dodati 100g eritrita, cimeta i limunovog soka te promiješati.
- Roladu odrolamo od krpe te skinemo papir za pečenje s rolade.
- Nadjev premažemo preko cijele površine biskvita te zarolamo. Za ukras posipamo eritritom u prahu.
Naša proteinska rolada ima 836 kalorija, a ako ju podijelimo na 12 malih rolica, jedna rolica ima sljedeće nutritivne vrijednosti:
- 70 kalorija
- 4,52 g proteina
- 13,4 g ugljikohidrata
- 0,3 g masti
Recept by Nikola Jurković, Chef at Proteone