Proteinske knedle za kojima će svi poludjeti!
Donosimo svježi recept iz #proteone kuhinje za neodoljivo slatke i ukusne proteinske knedle koje možete puniti po želji. Klasične su knedle sa šljivama, međutim ima zagovornika i čokoladnih knedli (kao što smo to mi ;)), ali čime ćete ih puniti iliti nadjenuti kao odluku ostavljamo vama. Ono što je bitno to je da ovo nije klasični recept za knedle, nego zdraviji i proteinski, a nama i finiji. Vidjet ćete i sami, recept u nastavku!
Nova zvijezda u #proteone kuhinji je pirovo brašno! Da, da...Pir, u usporedbi sa pšenicom ima manje kalorija, a veći postotak proteina i nezasićenih masti. Ono što brašno ove žitarice također čini vrijednim je i visok udio vlakana. Topiva vlakna su od velikog značaja za organizam. Pomažu u regulaciji probave, pospješuju apsorpciju hranjivih tvari i pomažu u smanjenju nadutosti, grčeva i proljeva. Osim toga, bogat je raznim ostalim hranjivim tvarima, sve možete pronaći na našoj stranici ako vas zanima, a sada se bacamo na slatki recept i proteinske knedle!
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Vrijeme kuhanja knedli: 15-20 minuta
Upute za pripremu:
- Batat oguliti, narezati na kockice te kuhati oko 20 minuta, provjeriti vilicom kad je mekan.
- Batat smiksati u pire, dodati oba brašna te razvaljati tijesto na pobrašnjenoj površini u kvadrat 20x20 cm te izrezati cca 9 kocki.
Nadjev:
- U maslac od kikirikija dodamo whey proteine te malo vode kako nadjev ne bi bio pretvrd.
- Također možemo puniti raznim voćem ili proteinskom Nutellom - Proteinellom.
- Na svaku kocku staviti proizvoljni nadjev, spojiti kutove te rukama oblikovati knedle.
- U kipuću vodu ubaciti knedle te kuhati dok ne isplivaju na površinu.
Valjanje:
- Na kokosovom ulju prepržiti krušne mrvice do zlatne boje, odmah uvaljati knedle te posuti zaslađivačem bez kalorija po želji.
- Poslužiti toplo!
Smjesa za proteinske knedle dovoljna je za cca 9 komada, a 1 proteinska knedla s voćnim punjenjem ima sljedeće nutritivne vrijednosti:
- 134 kalorije
- 3,9 g proteina
- 29 g ugljikohidrata
- 0,5 g masti
Recept by Nikola Jurković, Chef at Proteone