Proteinske kocke s tajnim sastojkom
Koji li je to tajni sastojak? Tajni, ali naveliko korišten i uobičajen u receptima već: rogač! Tako je, nemojte se prepasti samo jer su ove proteinske kocke slasne kao i svake druge čokoladne, kad pogledate ostale sastojke biti će vam jasno i zašto :) Recept vas čeka u nastavku.
Rogač se često koristi kao zamjena za čokoladu, a zahvaljujući svom sastavu definitivno je zdraviji od čokolade. Bogat je vlaknima i antioksidansima i prirodno sladak. Ima pomalo zemljasti okus i 'karamelastu' slatkoću, a mnogi se slažu da upravo zbog toga podsjeća na čokoladu. Rogač je jako zdrava namirnica koja se nekada koristila kao lijek za želučane probleme, a dokazano je da pomaže u snižavanju kolesterola i smanjuje rizik oboljenja od kardiovaskularnih bolesti.
Zato, donosimo proteinske kocke s rogačem iz Proteone kuhinje po još jednom sjajnom receptu Chefa Nikole...
Upute za pripremu
- Sjediniti 'suhe' sastojke, zob, rogač, whey proteine, kakao, prašak, sodu, ulje, mlijeko, ekstrakt, 2 žutanjka te chiu.
- U bjelanjke dodati prstohvat soli te napraviti šlag. Lagano dodavati bjelanjke u suhu smjesu te miješati ručno kako bi bila lakša smjesa i dobijemo fluffy efekt.
- Uliti u kalup nauljen kokosovim uljem te peći na 180°C oko 25 minuta.
- Kada je gotovo, narezati na 9 komada.
- Mi smo kao glazuru koristili Proteinellu, a Vi možete po vlastitom izboru kao što je rastopljena tamna čokolada itd.
Recept by Nikola Jurković, Chef at Proteone