Proteinski cheesecake za ljubitelje kikiriki maslaca, dva u jedan!
Proteinski cheesecake koji sadrži više proteina od običnog shake-a, plus k tome, sadrži maslac od kikirikija (ili bilo koji drugi od orašastih), dakle predstavlja još jedan način konzumacije tog omiljenog sastojka. Zašto ne probati?
Upute za pripremu:
Kora
Zagrijati pećnicu na 160°C. Pomiješati bademe, maslac od kikirikija i bademovo mlijeko i miješati drvenom žlicom dok ne postane gusta smjesa. Ako je previše suho, dodajte mrvicu bademovog mlijeka (ili drugog mlijeka) dok se ne sjedine kao jedna smjesa. Uzmite lim za pečenje torti (18 cm) i pritisnite smjesu po dnu.
Fil
Pomiješati preostale sastojke, osim tamne čokolade, i miješati dok nije jednaka smjesa. Preliti smjesu preko kore i peći 35 do 40 minuta. U sredini smije ostati malo klimavo, ali ne i tekuće. Hladiti najmanje četiri sata (preko noći je idealno) prije dodavanja rastopljene čokolade. Kada se ohladilo, rastopiti tamnu čokoladu i preliti po vrhu.