Proteinski cheesecake s jesenskim favoritom, bundevom!
U jesenskim receptima ne štedimo bundeve. Morate uživati u njoj kada možete. Svakom obroku dodaje boju, smiješak i hrpu vlakana. To je također slučaj i kada se koristi u popularnom cheesecakeu. Ili ako želite proteinskom cheesecake-u...recept vas čeka u nastavku!
Upute za pripremu:
- Bundevu ispečemo prvo, izrežemo i izmiksamo u glatki pire.
- Zagrijte pećnicu na 170°C.
- Zdrobite muesli. Dodajte rastopljeni ghee, jaja i razmutite masu koju zatim utisnite na dno posude za pečenje (koristili smo 22x16 cm) obloženu papirom za pečenje.
- Bazu pecite u zagrijanoj pećnici 10-ak minuta pa pustite da se ohladi.
- U većoj posudi umutite svježi sir i ricottu.
- Sve preostale sastojke postupno istucite u kremu osim pirea od bundeve.
- Kremu podijelite u dvije posude, 2/3 i 1/3.
- U 1/3 kreme dodajte pire od bundeve.
- Prvo namažite bazu svijetlom kremom. Za završno mramoriranje ostavit ćemo 5 žlica sa strane.
- Slijedi krema od bundeve koju drvenom žlicom mažemo i stvaramo nepravilnu spiralu po površini.
- Ponovite s preostalom svijetlom kremom.
- Cheesecake pecite 60-70 minuta na 160°C.
- Površina bi trebala biti tvrda nakon pečenja, dok je sredina malo labava. Cheesecake se potpuno stvrdne čim se ohladi.
Javite nam na Instagramu s oznakom #proteonekuhinja koliko bodova (od deset) dajete ovom jesenskom desertu :)
Naš proteinski cheesecake s bundevom ima sljedeće nutritivne vrijednosti po porciji:
- 204 kcal
- 11 g ugljikohidrata
- 12 g masti
- 13 g proteina