Proteinski cheesecake s trešnjama u nikad finijem izdanju!
Danas vam donosimo super jednostavan recept za cijelu ekipu. Lagan, ukusan, nutritivno kvalitetan, a okusom uopće ne odstupa od pravog - probajte podvaliti i uvjerite se ;) Recept za proteinski cheesecake s trešnjama čeka vas u nastavku.
Broj porcija: 6
Vrijeme pripreme: 10 min
Ukupno vrijeme: 50 min + hlađenje par sati
Upute za pripremu:
Biskvit
- Kekse zdrobite, dodajte im zobene pahuljice i brašno, sladilo, rastopljeni maslac i Goldessu. Sve dobro izmiješajte i utisnite u dno kalupa - silikonski ili metalni obložen papirom za pečenje, ravnomjerno da bude jednake debljine na svim mjestima. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180*C 5min. Dok se podloga peče, pripremite kremu od sira.
Krema
- Sve smiksati mikserom i preliti preko sloja od keksa, pa vratitinatrag u pećnicu na još otprilike 25min.
Sloj od trešanja
- Nakon što je kolač pečen ostavite ga na sobnoj temperaturi i pripremite trešnja sloj.
- Trešnje zajedno s eritritom stavite kuhati i kuhajte dok ne proključa.
- Nakon toga odlučite želite li da vam ostanu cijele trešnje ili ih smiksati (kao što smo mi). U tom slučaju samo stavite sve u blender ili usitnite štapnim mikserom.
- Želatinu prelijte sa 2 žlice hladne vode i pustite par min da nabubri, a nakon toga rastopite. Kod mene je bilo dovoljno u mikrovalnoj 2x30 min. Kad je otopljena dodajte ju umaku od višanja, dobro izmiješajte i prelijte preko kolača.
- Pustite kolač još 10-15min na sobnoj temperaturi, a onda stavite u hladnjak minimalno 3h da se sve dobro stisne. Nemojte zanemariti ovaj korak ako ne želite da se sve raspadne.
Proteinski cheesecake smo podijelili na 6 komada, a nutritivne vrijednosti za 1 komad su sljedeće:
- Kalorije: 280 kcal
- Ugljikohidrati: 28 g
- Proteini: 20 g
- Masti: 9 g
Recept by Leonarda Rizvić, Chef at Proteone