Proteinski keksi s jagodama i bijelom čokoladom, mljac!
Svjetski kuhari vjerojatno bi nazvali ove male proteinske kekse SCONE-ima, tradicionalna škotska peciva u kojima uživaju na čajankama u Velikoj Britaniji. Ali mi smo ih nazvali keksima u kojima ćete uživati i uz kavu ili kao zasebni međuobrok. Kako god želite. Recept vas čeka u nastavku.
Iskoristite sezonu i ispecite nekoliko jagoda kao sastojak zahvaljujući kojima će ovi proteinski keksi biti lijepo sočni. A bijela čokolada? Ima sezonu tijekom cijele godine. Pa krenimo s receptom u kojem ćete uživati u okusima!
Upute za pripremu
- Zagrijte pećnicu na 230 ° C.
- Prvo pomiješajte zajedno suhe sastojke - brašno, zobene, proteine, zaslađivač, prašak za pecivo i koricu limuna.
- U suhu smjesu dodajte mlijeko, limunov sok, jaja i kokosovo ulje (otopljeno).
- Napravite ljepljivo tijesto u koje ćemo na kraju umiješati pistacije i jagode izrezane na komadiće.
- Iz tijesta razvaljajte kuglice promjera oko 3 cm. Premjestite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje tako da između njih postoji razmak od najmanje 3 cm. Žlicom lagano stisnite kuglice.
- Pecite kekse oko 15 minuta.
- Preko gotovih keksa dodajte preljev od bijele čokolade po želji.
Smjesa je dovoljna za 34 keksa, a jedan proteinski keks ima sljedeće nutritivne vrijednosti:
- Kalorije: 85 kcal
- Ugljikohidrati: 12 g
- Masti: 3 g
- Proteini: 2,5 g