Proteinski lava kolač, recept koji ste jedva dočekali!
Pripremite ga za sebe ili u paru. Pahuljasto tijesto s tekućom čokoladom u sredini, prava je poslastica. Ovaj proteinski lava kolač Idealan u kombinaciji s liofiliziranim malinama, a recept vas čeka u nastavku.
Upute za pripremu:
- Otopite ghee maslac zajedno s kakao zrnima u loncu.
- Otopljeni maslac s kakaom prebacite u zdjelu. Tome dodamo kikiriki maslac, jaja, mlijeko i pomiješamo.
- U mokru smjesu dodajte sve ostale suhe sastojke i zamijesite tijesto.
- 2 (manje) zdjele za pečenje pošpricajte ulje u spreju i pospite kakao prahom.
- Tijesto ravnomjerno izlijte u zdjele.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva 12 minuta. Tijesto u sredini mora biti tekuće, a na rubovima pečeno.
- Nakon što je pečeno, tijesto odvojite od stranica kalupa za pečenje s nožem i okrenite lava kolač na tanjur.
- Lava kolač ukrasite liofiliziranim malinama i odmah poslužite.
Ovaj proteinski lava kolač u jednoj porciji ima sljedeće nutritivne vrijednosti:
- 580 kcal
- 37 g ugljikohidrata
- 35 g masti
- 26 g proteina