Proteinski ‘nutella’ puding neodoljivog okusa!
Kriza za nečim čokoladnim? Bez brige, imamo rješenje. Ovaj puding je bez glutena, šećera, od svega par sastojaka i gotov za čas! Recept vas čeka u nastavku.
Vrijeme pripreme: 10 min
Vrijeme hlađenja: 2 h
Broj porcija: 3
Upute za pripremu:
- U lonac dodajte maslac od lješnjaka, sladilo, tamnu čokoladu, kakao i bademovo mlijeko te stavite kuhati. Sa strane još pripremite whey protein i tapioka škrob.
- Pjenjačom na laganoj temp. miješajte dok se ne rastopi čokolada pa ubacite whey i razradite da nema grudica.
- Na kraju uključite mikser, ubacite tapioku i miksajte sljedećih 4 min na laganoj temp. dok se ne krene zgušnjavati.
- Podijelite smjesu u 3 zdjelice, ostavite da se prvo ohladi na sobnoj temperaturi 15ak min, pa stavite u hladnjak na 2 sata.
- Na kraju stavite dodatke po želji i uživate. Mi smo se ovaj put odlučili za: Bodylab zero preljev od tamne čokolade, maline i mljevene lješnjake.
*Od ove količine dobijete 3 porcije i bez problema možete sve podijeliti pa napraviti samo jednu.
Ovaj proteinski ‘nutella’ puding ima sljedeće nutritivne vrijednosti (bez dodataka):
- Kalorije: 341 kcal
- Ugljikohidrati: 12 g
- Proteini: 31 g
- Masti: 18 g
Recept by Leonarda Rizvić, Chef at Proteone