Čokoladni kolačići hrskavi izvana, mekani iznutra, to su proteinski raspucanci!
Predivni i za oko i za nepce, proteinski raspucanci kao idealan FIT desert ovih praznika. Unaprijedili smo standardne recepte u našoj #proteone kuhinji i napravili proteinske raspucance, koji su izgledom isti, a okusom još bolji od standarda! Da stvar bude još bolja, treba vam 10-ak minuta za pripremu i još toliko za pečenje, dakle u manje od pola sata imat ćete proteinske raspucance. Recept vas čeka u nastavku.
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme pečenja: 13 minuta
Upute za pripremu:
- Prvo u jednoj zdjeli pomiješamo jaje i eritrit, zatim dodamo još maslac i dobro promiješamo sve zajedno.
- U drugoj zdjeli pomiješamo pirovo brašno, prašak za pecivo i kokos.
- Mokre sastojke dodamo u suhe i dobro promiješamo.
- Iz dobivenog tijesta napravimo kuglice koje umočimo u eritrit i stavimo na papir za pečenje.
- I na kraju ih stavimo peći 13 minuta na 175 °C.
Dobili smo 12 proteinskih raspucanaca od smjese, a jedan ima sljedeće nutritivne vrijednosti:
- Kalorije: 87
- Proteini: 2,5 g
- Ugljikohidrati: 4,3 g
- Masti: 6,2 g
Recept by Nikola Jurković, Chef at Proteone