Proteinski sladoled sa sočnim punjenjem koji možeš napraviti u svojoj kuhinji!
Možete li zamisliti ljeto bez sladoleda? Ni mi. Tim više ako ga možete imati kod kuće, s dobrim udjelom proteina, hrskavom čokoladnom glazurom i punjenjem od karamele. Recept te čeka u nastavku.
Upute za pripremu:
- U blender dodajte bananu, proteine, pola žličice mljevene vanilije, malo biljnog mlijeka i pomiješajte sve zajedno. Postepeno ulijevajte mlijeko. Pazite da tekstura ne postane previše vodenasta.
- Dobivenu smjesu ulijte u pripremljene kalupe. Dodajte žlicu Proteinelle od slane karamele u sredinu sladoleda i stavite u zamrzivač. Najbolje ostavite preko noći.
- Sljedećeg dana zagrijte čokoladu sa žličicom kokosovog ulja u lončiću i lagano umočite svaki sladoled u otopljenu čokoladu kao bi napravili glazuru i bez čekanja ih opet stavite u zamrzivač, ovaj put najmanje 3 sata.
- Za kraj, na vama je želite li gotove sladolede ukrasiti nečim drugim. Možete ih preliti čokoladnom glazurom, dodati liofilizirano voće, kokos, orahe itd. Ovaj kreativni dio prepuštamo vama.
Ovaj proteinski sladoled u 1 porciji ima sljedeće nutritivne vrijednosti:
- 237 kcal
- 24 g ugljikohidrata
- 11 g masti
- 9 g proteina