Ne moraš više birati, proteinski brownie i krafne u jednom!
Krafne su jedna od onih slastica za kojima većina ljudi poludi. I ne možemo ih kriviti. Postoji nešto u kombinaciji pahuljastog tijesta sa slatkim glazurama koje vas tjeraju da želite pojesti desetak komada.
No, kao što sigurno znate, krafne su pune rafiniranog šećera i masti (ne onih zdravih). Pa što napraviti? Jednostavno...zamijenite prženje za pečenje u pećnici, šećer s prirodnim zaslađivačem, brašno s proteinskim prahom…i nekoliko drugih zamjena. Jednostavno i ukusno!
Tako nam je Chef Nikola pripremio još jedan proteinski desert. Kada kažemo proteinski, naravno, mislimo da sadrže proteine, ali to nije jedino što odlikuje ovaj proteinski brownie odnosno krafne. S obzirom na to da radimo samo zdravije verzije slastica, ove krafne ne sadrže konzumni šećer, nego su zaslađene prirodnim zaslađivačem eritritom i organskim kakao prahom! Za sve ljubitelje kokosa, koristili smo kokosovo brašno, uz slanutak. Dakle, puno razloga da isprobate ovaj recept, a nijedan da ne isprobate!
Ono što Vam je potrebno za ovaj recept, osim sastojaka, je kalup za pečenje krafni.
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme pečenja u pećnici: 25 minuta
Upute za pripremu:
Sve sastojke sjediniti u blenderu/multipraktiku. U kalupe za donute posprejati/nauljiti kokosovim uljem te peći oko 25 minuta.
Preljev:
U whey i kakao dodajemo vode tek toliko da se dobije krem glazura. Umačemo vrh donuta u glazuru te zatim u čokoladne listiće.
Možemo poslužiti toplo ili hladno.
Smjesa je dovoljna za 12 donuta.
Jedan proteinski brownie u obliku krafne sadrži
- 90 kalorija
- 9,9g proteina
- 6,2g ugljikohidrata
- 2,3g masti
Recept by Nikola Jurković, Chef at Proteone