Sendvič keksi s maslacem od kikirikija i džemom!
Vraćate se u školske klupe ili urede? Motivirajte se izvrsnim i hranjivim zalogajem. Sendvič keksi od zobenih pahuljica s punjenjem u kombinaciji maslaca od kikirikija i džema definitivno su nas osvojili, a recept te čeka u nastavku!
Upute za pripremu:
- Zagrijte pećnicu na 250 ° C.
- U većoj zdjeli pomiješajte sve sastojke za kekse i napravite ljepljivo tijesto.
- Od pripremljenog tijesta oblikujemo 6 identičnih keksa na plehu obloženom papirom za pečenje. Tri od njih pospite kikirikijem i kakao zrnima.
- Kekse pecite u zagrijanoj pećnici oko 15 minuta dok ne porumene.
- Kad se keksi ohlade, tri komada namažite debelim slojem maslaca od kikirikija i džemom te preklopite s ostala tri komada.
- To je to, uživajte bez grižnje savjesti u svojim sendvič keksima!
1 sendvič keks s maslacem od kikirikija i džemom ima sljedeće nutritivne vrijednosti:
- 388 kcal
- 31 g ugljikohidrata
- 20 g masti
- 21 g proteina