ProteOne Facebook Instagram
Filtriranje

One to build it all

Whey of life

There can be only one

No excuses – be the one!

The chosen one

The one and only

Početna Recepti Fitness deserti Nisu masne nego su slasne: Slatke krafnice s borovnicama
Nisu masne nego su slasne: Slatke krafnice s borovnicama

Ove slatke, mekane krafnice predstavljaju zadovoljavajući doručak, snack ili desert! Napravljene sa zdravim sastojcima poput zobi, borovnica i prirodnog maslaca od badema. Pogledajte recept u nastavku jer je jednostavan kao i obično kada se peče u #proteone kuhinji ;)
 

Priprema: 30 min
Namirnica: 14
Datum objave: 04.10.2019

Tijesto je toliko jednostavno zamijesiti sa stvarima za koje smo gotovo sigurni da već imate doma u ormaru i hladnjaku. Govorimo o zobenim pahuljicama, prirodnom maslacu od badema, borovnice (svježe ili smrznute), sok od jabuke, zdravi šećer, proteine i druge tipične stvari za pečenje.

Bazu ovih krafni čini zobeno brašno, koje volimo koristiti u pečenim proizvodima. Spomenimo prvo zašto je zob odlična namirnica...VLAKNA! Uz pravilan unos proteina, oko kojeg smo svi zabrinuti, potrebno je unositi u organizam i dovoljnu količinu vlakana. Tako poboljšavamo rad srca i zdravlje probavnog sustava i hranimo bakterije u našem GI sustavu. Cjelovite žitarice (poput zobi) su izvrsni i pristupačni izvori vlakana. 

Sada se vratimo na krafnice, jeste li ih ikad pekli kod kuće? Jednostavno je kao i pečenje muffina!

Upute za pripremu

  1. Zagrijati pećnicu na 180ºC. Kokosovim uljem u spreju našpricati kalup za pečenje krafni.
  2. U zdjeli pomiješati mlijeko i ocat. Miješati; zatim ostavite na stranu 10 minuta.
  3. Zobene pahuljice (mekinje ili sitne zobene svejedno je, ako imate zobene brašno još bolje jer onda ovaj dio preskačete) dodajte u procesor za hranu u kojem ćete ih usitniti do brašna. Miksati dok se ne formira fino brašno, oko 2 minute.
  4. U drugoj zdjeli sada pomiješajte zobeno brašno, brezin šećer, prašak za pecivo, proteine u prahu, sodu, cimet i sol. Dobro promiješati.
  5. U smjesu mlijeka dodati sok od jabuke, maslac od badema, sirup od datulja i ekstrakt vanilije. Miješati dok se sastojci potpuno ne sjedine.
  6. Sada ulijte mokre sastojke u suhe sastojke. Miješati dok se sastojci potpuno ne povežu.
  7. Dodati borovnice i promiješati nekoliko puta dok nisu ravnomjerno raspoređene.
  8. Uliti tijesto u svaku čašu za krafnu i staviti peći (kalup od 6 ili 8 komada). Pecite 15-17 minuta. Pustite da se ohladi 10 minuta i spremno je za konzumiranje.
Newsletter

Prijavi se i ostvari popust od 10% na prvu kupnju

Jednom tjedno ti šaljemo:
  • Posebne ponude i akcije
  • Savjete za trening
  • Savjete za prehranu
  • Zdrave recepte