Slatki keksići koji će vas osvojiti okusom i sastavom!
Slatki keksići sa tajnim sastojkom: SLANUTKOM. Slanutak je mahunasta, bjelančevinasta biljka i visokovrijedna namirnica za ljudsku prehranu. Svoju upotrebu nalazi u slanim receptima, ali mi smo upravo svjedoci da može poslužiti i u slatkim jelima. Slatki recept vas čeka u nastavku.
Slanutak je odlična višenamjenska prehrambena namirnica. Ovdje smo ga za promjenu upotrijebili za izradu slatkih keksića. Zbog bogate zalihe prehrambenih vlakana slanutak je odličan dodatak zdravom načinu prehrane. Neočekivano, zar ne? Spojili smo ga s maslacem od kikirikija i saznali da se savršeno nadopunjuju u ovom jednostavnom desertu. Konačni okus su nam dale maline s bijelom čokoladom. Pa pogledajmo recept!
Upute za pripremu:
- Pomiješajte zajedno slanutak, jaja, ekstrakt vanilije, maslac od kikirikija, kokosovo ulje i med. Miksajte dok ne dobijete potpuno glatku masu te potom ubacite zobenu kašu, prašak za pecivo i miksajte još malo. Tijesto mora biti gusto, ali ne previše.
- U tijesto dodajte grubo nasjeckanu čokoladu i smjesu izlijte u manji kalup za pečenje obložen papirom za pečenje. Na kraju nježno utisnite svježe maline u tijesto.
- Pecite keksiće na 180 stupnjeva 18-20 minuta sve dok maline ne ostanu suhe nakon što su se povezale s tijestom.
- Izvadite i ostavite da se ohladi prije degustacije.
- Dodajte Zero preljev po izboru: Mi smo koristili Zero Topping od bijele čokolade.
- Ne zaboravite nas označiti uz #proteonekuhinja!
Slatki keksići daju 8 serviranja, a po serviranju sadrže:
- ugljikohidrati ~ 22,8g
- masti ~ 8,4g
- proteini ~ 6,6g