Sočne kruške zapečene s cimetom, orasima i sirupom od agave čine odličan FIT desert!
Još jedna zdrava namirnica se našla u našem receptu. Ovaj put su to kruške, za koje nije teško povjerovati da čine odličan fit desert! Za ovaj recept Vam je potrebno samo 4 sastojka i pećnica!
Sočne kruške daleko su od običnog voća – obilje prirodnih sastojaka s pravom ih stavljaju na listu najzdravijih namirnica na svijetu. Dobar su izvor dijetalnih vlakana koja ljekovito djeluju najprije na zdravlje probavnog, a zatim i kardiovaskularnog sustava. Bogate su flavonoidima i antioksidansima – zaslužnima za zaštitu organizma od starenja i brojnih zdravstvenih problema.
Uglavnom ih volimo zbog njihove slatkoće, a ni sljedeća informacija nije za baciti. Jedna osrednja kruška ima manje od 100 kcal. Stoga su kruške idealan prirodni i brzi izvor energije ljudima koji su, a sve ih je veći broj, usvojili moderan stil života, a time se izložili stresu, brzini, crpljenju i posljednjih zaliha energije.
Evo i ostalih dobrobiti za organizam koje nam kruška pruža: bogata je vlaknima, čisti organizam i skida kilograme, štiti od dijabetesa i srčanih oboljenja, jača imunitet i ublažava upale, pomaže u zaštiti od karcinoma, brine o koži i čuva vid, dobar je izvor vitamina C, bakra i kalija.
Razloga za uvrstiti krušku u prehranu je mnogo, a sada imate još jedan: recept za slatke kruške koje daju odličan FIT desert!
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme pečenja u peći: 35 minuta
Upute za pripremu:
Krušku prepoloviti na pola, očistiti sredinu, odrezati vrh peteljke te rub stijenke kako bi se vodoravno mogla peći. Tako napraviti za sva 4 komada.
Dodati u udubljene dijelove kruške zdrobljene orahe, posipati cimetom i sirupom od agave.
Peći na 180°C oko 35 do 40 minuta.
Poslužiti topli ili hladno.
Jedna zapečena kruška sadrži:
- 159 kalorija
- 1,9 g proteina
- 25,8 g ugljikohidrata
- 6,7 g masti
Recept by Nikola Jurković, Chef at Proteone