Svježa torta za Uskrs sa sirom i borovnicama!
Uz toplije proljetne dane zasigurno ćete se poželjeti laganog i svježeg deserta. To može biti, na primjer, ova makro prijateljska torta sa svježim sirom i borovnicama. Jedan komad torte ima manje od 200 kcal, tako da oni koji su već u kupaćem kostimu si ga također mogu priuštiti.
Korišteni kalup za pečenje ima promjer od 30 cm.
Vrijeme pripreme: 30 min
Vrijeme pečenja: 25 minuta
Upute za pripremu:
U procesoru za hranu pomiješajte sve sastojke koje imamo za tijesto. Ako je tijesto previše tvrdo, dodajte još vode. Zatim razvucite tijesto ravnomjerno po kalupu obloženom papirom za pečenje. Proces razvlačenja je sporiji, ali će Vam pomoći ako natopite ruke u vodi, tako se tijesto neće zalijepiti za ruke. Nemojte izgubiti strpljenje, rezultat će se isplatiti. Jednom kada ste ga razvukli, stavite tijesto na 170 stupnjeva i 10 minuta.
U međuvremenu dok se tijesto peče pripremamo kremu. U malo mlijeka pomiješajte prašak za puding i zaslađivač. Ostatak mlijeka (zajedno s vodom) stavite u lonac na laganu vatru, dodajte prethondono pomiješani puding i zaslađivač i kuhajte gust puding. Na samom kraju umiješajte skutu u njega. Kremu ravnomjerno rasporedite po prethodno pečenom tijestu i pecite još 15 do 17 minuta.
Naposljetku pripremite voćni sloj. Smrznute borovnice skuhajte s 200 ml vode. Zatim uzmite sok u kojem su se borovnice kuhale i pripremite žele s tim sokom. Posložite borovnice na pečenu kremu i prelijte toplim želeom. Radite brzo jer se žele brzo stvrdne. Stavite kolač u hladnjak barem jedan sat na hlađenje.
Torta podijeljenja na 12 komada od kojih jedan ima:
- 104 g
- 187 kcal
- 7,2 g masti
- 20,4 g ugljikohidrata
- 6,7 g proteina