ProteOne Facebook Instagram
Filtriranje

One to build it all

Whey of life

There can be only one

No excuses – be the one!

The chosen one

The one and only

Početna Recepti Fitness deserti Zdrava proteinska poslastica: Cheesecake s kupinama

Zdrava proteinska poslastica: Cheesecake s kupinama

Ovaj proteinski cheesecake s kupinama ima nizak udio ugljikohidrata, masti i šećera ... ali definitivno nema takav okus! Okus je lagano slatki s blagom notom kupina, a tekstura je gusta i kremasta. Požurimo na recept!

Priprema: 50 min
Namirnica: 11
Datum objave: 15.03.2020

Cheesecake s kupinama možete napraviti s ili bez kore, mi smo se ovaj put odlučili napraviti s korom.

Koristili smo kombinaciju Premium WPI 90 izolat proteina od vanilije, brašno od pira, bademovo brašno, kokosovo ulje, bjelanjak i prstohvat soli. Ako nemate pirovo brašno umjesto toga možete upotrijebiti zobeno brašno, samo pazite da dodate još jednu žlicu ulja plus vode, ako je potrebno da biste dobili mrvljivu smjesu. Nemojte dodavati puno vode jer će smjesa postati ljepljiva!

Koristili smo Eritrit kao zaslađivač, ali jednako tako možete zamijeniti sa stevijom. Za ovaj lijepi izgled s kupinama, odmrznuli smo smrznute kupine u mikrovalnoj, zgnječili ih i dodali zaslađivača na okus. Zatim stavite žlicom preko kolača i rasporedite po kolaču, prije pečenja. Možete koristiti bilo koju vrstu bobica koju volite (jagode, borovnice, maline...mješavina bobica)! 

Upute za pripremu:

  1. Zagrijte pećnicu na 170 ° C. Pomiješajte sastojke za koru kako bi se formirala mrvljiva smjesa koja se lijepi (dodajte žlicu vode ako je smjesa previše suha). Lagano premažite dno kalupa kokosovim uljem, i pritisnite smjesu kore u dno. Pecite 10 minuta i stavite na stranu.
  2. Smanjite temperaturu pećnice na 150 ° C. U međuvremenu, pomiješajte krem sir i jogurt dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte bjelanjke, proteinski prah, zaslađivač i vaniliju; ponovo sve promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ulijte smjesu od kolača u kalup na pečenu koru.
  3. Zgnječite kupine (otopiti u mikrovalnoj pećnici ako su smrznute) i promiješajte sa sladilom na okus. Prelijte mješavinu kupina preko kolača i rasporedite preko površine kolača.
  4. Pecite 25-35 minuta dok sredina nije čvrsta. Pukotine ukazuju na prekomjerno pečenje.
  5. Dopustite da se kolač ohladi na sobnoj temperaturi 10-15 minuta, zatim ohladite u hladnjaku najmanje 3 sata ili preko noći.
  6. Izrežite i uživajte! Može stajati u hladnjaku do tjedan dana.

Ako ti se sviđa recept i želiš još ideja prijavi se na naš newsletter, a uz recepte dobit ćeš i 10% popusta na prvu kupnju!

Newsletter

Prijavi se i ostvari popust od 10% na prvu kupnju

Jednom tjedno ti šaljemo:
  • Posebne ponude i akcije
  • Savjete za trening
  • Savjete za prehranu
  • Zdrave recepte