ProteOne Facebook Instagram
Filtriranje

One to build it all

Whey of life

There can be only one

No excuses – be the one!

The chosen one

The one and only

Početna Savjeti Dodaci prehrani Goveđi protein = čista snaga!

Goveđi protein = čista snaga!

Sve popularniji i sve više korišten protein je definitivno goveđi protein (beef protein) što je dovelo do pitanja koji je zapravo bolji, protein sirutke (whey protein) koji je dobro poznat svima ili goveđi protein?!

Datum objave: 30.09.2020

Karakteristike goveđeg proteina

Goveđi protein je kompleksan hidrolizirani goveđi protein s više od 90% udjela proteina, gotovo bez masti i ugljikohidrata, a s druge strane ima visok udio aminokiselina, osobito BCAA, koje podržavaju oporavak mišića, smanjuju katabolizam i povećavaju sportske performanse. Ovaj protein se dobiva isključivo od svježe govedine bez dodanih hormona. Koja obiluje visokim udjelom željeza. Ovaj enzimski hidrolizirani (prethodno obrađeni) goveđi protein osigurava dobru probavljivost, brzu apsorpciju – ima visoku biološku vrijednost i upotrebljivost. Odličan je izvor svih esencijalnih aminokiselina. Pridonosi rastu i održavanju mišićne mase.

Protein s najvećom biološkom vrijednošću je protein jajeta, jer tijelo je u stanju iskoristiti 94% aminokiselina koje se nalaze u njemu. Najinteresantniji aspekt goveđeg proteina, u idealnim uvjetima, je da ima biološku vrijednost kao protein jajeta. U drugu ruku whey protein ima prosječnu biološku vrijednost od 60%.

Postoji jedna činjenica vezana za šećer koji možemo naći u whey proteinu, a to je da su ti šećeri u većini slučajeva iz laktoze, vrste šećera koji se u tijelu osoba veoma teško ili nikako ne može digestirati. Također bitno je napomenuti da se apsorpcija whey proteina odvija u crijevima, a goveđi protein se digestira u trbuhu što u velikoj mjeri rješava problem nadutosti koji se može pojaviti kod korištenja whey proteina.

Ono što se govedini stavlja “na dušu” jest visok udio masnoća i kolesterola. Kako bi se tome stalo na kraj, osmišljeno je izvrsno rješenje: izolat proteina govedine – goveđi izolat u prahu! Tako svojem tijelu dajete izvrstan proteinski izvor očišćen od masnoća koje sadrži svaki biftek. Osim svojim nutritivnim bogatstvom, goveđi protein je odličan izbor i za one koji imaju intoleranciju na laktozu ili su alergični na soju.

Prednosti:

  • 90% udjela proteina
  • visoka apsorpcija i upotrebljivost
  • veliku topljivost
  • minimalne masti i ugljikohidrati
  • podržava rast i održavanje mišićne mase
  • potiče regeneraciju mišićne mase
  • bez dodanog kreatina.

Osim toga, govedina obiluje željezom, cinkom, bakrom, selenom, fosforom i B kompleksom vitamina, faktorima koji pridonose boljem iskorištavanju nutrijenata i proizvodnji energije. Upravo vitamini i minerali u govedini daju ovom mesu prednost pred ostalima zbog njihova pozitivna učinka na rast i razvoj mišićnog tkiva. 100 grama govedine sadrži oko 25 grama proteina i 12 grama masti. Osim toga, 100 grama govedine ima 230 kcal, a biološka vrijednost mu je 70. Problem kod goveđih proteina je njihova cijena jer sirovina za dobivanje je puno skuplja od sirutke i samim tim gotovi proizvod je dosta skuplji.

Pogledaj ponudu goveđih proteina ovdje  te ako želiš još korisnih informacija prijavi se na naš newsletter, a uz članke dobit ćeš i 10% popusta na prvu kupnju!

 

Newsletter

Prijavi se i ostvari popust od 10% na prvu kupnju

Jednom tjedno ti šaljemo:
  • Posebne ponude i akcije
  • Savjete za trening
  • Savjete za prehranu
  • Zdrave recepte