Ručak na poslu? Evo kako ga začiniti!
U današnje vrijeme vrlo je lako zaboraviti na pravilan, zdrav obrok, pogotovo kada tijekom dana nemamo mnogo vremena za takve stvari. Ručak na poslu i kako zdravo pristupiti toj temi donosimo danas. Pozivamo te na čitanje!

Pravilan ručak - zašto nam je važan
Ručak obično jedemo tijekom radnog dana kad smo na poslu. Vrlo je lako tada naručiti nešto što će vas odvući ili navući na jednostavno rješenje kao što su grickalice, koje sadrže velike količine masnoće i ne baš korisne hranjive tvari. Pravi ručak u takvom trenutku će nam dati snage da vrijeme provedemo produktivno i pomoći nam da se borimo protiv nepotrebnih kalorija držeći svoj apetit sitim.
Savjeti za dobar obrok
U nastavku pogledajte nekoliko zanimljivih savjeta kako možete provesti vrijeme ručka na poslu:
- kvaliteta, a ne količina: važno je da pripremimo obrok koji pruža pravu količinu energije za naš dan;
- pravilna upotreba ostataka jela: ako imate priliku, koristite sastojke iz prethodne, veće večere. Ovo je posebno korisno u ponedjeljak kada je naš nedjeljni obrok bio veći nego inače;
- dobro je rješenje imati prave kutije za našu hranu. Ne samo da ćemo naš ručak dugo održavati svježim, dobro pakiranje zaustavit će i nepotrebnu kombinaciju nekih sastojaka;
- ako imate bilo kakvu kuhinju na poslu, dobro je razmisliti o nošenju začina, umaka ili pribora;
- ne žurite! Poznato je da nam se često žuri, ali žurba će nam samo poremetiti probavni proces i može nam naštetiti više nego pomoći;
- na kraju je dobro pojesti nešto malo što će nam dati energiju poput voća;
- odaberite ručak koji pravilno odgovara vašem radu. Ako sjedite ispred recepcije non-stop, ne treba vam velika količina proteina ili masti koju ionako niste u mogućnosti koristiti (naravno, sve ovisi o uhodanoj prehrani i planu dana).
Jednostavna ideja za ručak
Pogledajte nekoliko zanimljivih savjeta kako napraviti jednostavan ručak:
- Prvo, baza ugljikohidrata, poput riže, žitarica, tjestenine, krumpira i kruha;
- Prikladno, svježe povrće je osnova: špinat, krastavci, rajčica, rukola, mrkva i avokado samo su neke od mnoštva prijedloga;
- Mliječni proizvod za prave proteine: skuta, mocarela, feta sir ili čak obični žuti sir;
- Meso (uključujući ribu) kao bitan dio obroka i odgovarajući dodatak kojie će unijeti raznolikost u našu prehranu;
- Ne možemo zaboraviti začine koje će našem jelu dati pravi okus i finoću;
- Vrhunac našeg jela može biti ukusan umak. Ovdje, ovisno o tome kako se osjećamo i koje su nam kalorije odgovaraju: senf, soja sos, ocat, hummus ili čak preljevi bez kalorija;
- Na kraju naše avanture za večeru, kao što je već spomenuto: dobar zalogaj u obliku svježeg voća
Naravno, sve je ovo jednostavan primjer, međutim, držeći se takvog plana, stvaramo puno zanimljivih kombinacija koje će nam pružiti puno zanimljivih ručkova za sljedeće dane ili tjedne!
Sažetak
Ručak na poslu ne mora biti dosadan! Sve što trebate je pravilan pristup temi kako biste dobili zdrav obrok koji će vam dati energiju ovisno o okruženju u kojem radite. Međutim, treba imati na umu da naša prehrana također može diktirati naše uvjete. Ako nam je potrebna velika količina proteina jer nakon posla završimo u teretani, moramo je propisno i osigurati tijelu. Dobar tek!
Izvor:
https://www.betterhealth.vic.gov.au/health/HealthyLiving/Lunch-at-work