Šećer kokosovog cvijeta 1000g organski - Nutrigold
- organski proizvod
- odlična zamjena za bijeli šećer
Šećer kokosovog cvijeta odlična je zamjena za konzumni bijeli šećer jer ima nizak glikemijski indeks (35), a okus mu je vrlo sličan, blago karamelast. Dobiva se iz pomno biranih organski uzgojenih kokosa, tj. kokosova cvijeta.
Odličan je za zaslađivanje napitaka i izradu slastica.
Tradicionalno azijsko sladilo od nektara cvijeta kokosove palme. Konzumira se već 5000 godina. Prerada se od tada nije ništa promijenila, sladak nektar cvjetova isparavaju na niskoj temperaturi dok se ne kristalizira. Ta metoda osigurava da se veći dio vitamina B1, B2, B3, B6, kalija, magnezija, cinka, željeza, te 16 vrsti amino kiselina ne izgubi, nego se konzumacijom šećera kokosovog cvijeta unosi u organizam.
Proizvod je bogat mineralima i kalijem, magnezijem, cinkom i željezom. Sadrži vitamine B1-, B2-, B3- i B6.
Za što je koristan šećer kokosovog cvijeta?
Zbog izuzetnog niskog glikemijskog indeksa šećer kokosovog cvijeta posebno je pogodan za dijabetičare. Njegove prednosti pred drugim vrstama šećera su manji utjecaj na promjene razine glukoze u krvi te sadržaj minerala u tragovima koje ne nalazimo u drugim vrstama šećera.
Kokosov šećer se dobiva iz kokosove palme, a nutritivno je mnogo bogatiji od običnog šećera, dok ima niži glikemijski indeks od šećera, što znači da manje utječe na promjene razine glukoze u krvi, što je posljedično, uzrok razvoja dijabetesa. Šećer kokosovog cvijeta se dobiva iz biljnog soka kokosove palme.
Sadrži dvostruko više željeza, četiri puta više magnezija i deset puta više cinka od smeđeg šećera, koji slovi kao prilično zdravo sladilo u usporedbi s bijelim šećerom. Kokosov šećer pomaže u borbi s viškom kilograma jer regulira omjer kolesterola u krvi, suzbija apetit i smanjuje osjećaj gladi.
Kalij u kokosovom šećer pomaže u regulaciji krvnog tlaka. Kalcij u šećeru kokosovog cvijeta je vrlo važan za pravilan rast kostiju i zuba te rast mišićnih struktura organizma. Željezo u kokosovom šećeru pomaže u jačanju imuniteta, a od velikog je značaja i za zdravlje krvi. Cink u kokosovom šećeru pogoduje razvoju moždanih stanica te zdravlju kože.
Upotreba
Može se konzumirati izravno kao sredstvo za zaslađivanje ili se može koristiti za pečenje, kuhanje. Odličan je za zaslađivanje napitaka i izradu slastica. Ako ćete koristiti šećer kokosove palme za kolače, računajte kako 100 grama ovog šećera mijenja 100 grama bijelog ili smeđeg šećera.
Posebno je upotrebljiv za spravljanje kineskih i tajlandskih jela u kojima se traži kombinacija slatkog i kiselog ili slatkog i ljutog okusa. Koristan je i u izradi kozmetike u kućnoj radinosti, dodan u pilinge temeljito čisti površinski sloj kože i uklanja odumrle stanice.
Prema UN-ovoj Organizaciji za hranu i poljoprivredu, šećer kokosovog cvijeta je bio najodrživiji zaslađivač na svijetu u 2014. godini. Ne sadrži nikakve umjetne pojačivače niti je kemijski izmijenjen tijekom prerade u oblik koji nalazimo na policama supermarketa.
Kada je riječ o kozmetičkoj industriji, mnogi proizvodi danas sadrže upravo kokosov šećer koji temeljito čisti površinski sloj kože te uklanja odumrle stanice. Domaći piling od kokosovog šećera možete napraviti i sami za samo nekoliko minuta, dodajući kokosov šećer sapunu za pranje tijela ili lica.
Stavlja na tržište: Galleria Internazionale d.o.o., Ante Topić Mimare 11, 10090 Zagreb
Porijeklo: Šri Lanka
100% organski šećer iz kokosovog cvijeta.
Energetska vrijednost |
1710 kJ / 403 kcal |
Masti |
0.9 g |
od kojih zasićene masne kiseline |
0.7 g |
Ugljikohidrati |
96.6 g |
od kojih šećeri |
95.8 g |
Bjelančevine |
1.6 g |
Sol |
0.18 g |
Prijavi se i ostvari popust od 10% na prvu kupnju!
- Posebne ponude i akcije
- Savjete za trening
- Savjete za prehranu
- Zdrave recepte
- Proteini
- Mišićna masa
- Dodaci prehrani
- Fitness hrana
- Slatki kutak
- Bio kutak
- Fitness oprema
- Odjeća i knjige
ONE TO BUILD IT ALL