fbpx
BESPLATNA POMOĆ I SAVJETOVANJE: 091/7327-231 info@proteone.hr

Htjeli smo naći opciju koja je brza i jednostavna za napraviti, prepuna proteina, s niskim (ili čak nikakvim!) udjelom šećera i apsolutno ukusna pa smo dobili ove krafnice!

Ovaj recept čini malu količinu – što znači da je savršeno ako je samo za vas ili ako želite nešto na brzaka gricnuti, međutim, također možete udvostručiti ili utrostručiti količinu sastojaka kako bi se napravila veća količina odnosno više krafnica, a možete ih i zamrznuti!

Recept je za 4-6 krafnica, ovisno o veličini vašeg kalupa za pečenje krafni.

  • Nizak udio masti
  • Bez glutena
  • Bez rafiniranog šećera
  • Visok udio proteina.

Sastojci

1/3 šalice (30 g) zobenog brašna
3 žlice (20g) brašna od badema
2 žličice (~ 15g) ONEwhey proteina bez okusa 
pola čajne žličice praška za pecivo
3 (~ 90g) bjelanjaka
2 čajne žličice ekstrakta vanilije
2-3 čajne žličice sirupa od agave
1/4 šalica borovnica, svježe ili zamrznute (cca 1 šaka)

Upute za pripremu

Zagrijte pećnicu na 180 ° C.
Kokosovim uljem u spreju namastite kalup za pečenje krafni i stavite na stranu.
Pomiješajte sve sastojke, osim borovnica, sve dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica.
Lagano umiješajte svoje borovnice i stavljajte žlicom svoju smjesu u pripremljeni kalup za pečenje, napunite 3/4 za svaku krafnu.

Pecite svoje krafne 8-10 minuta ili dok ne vidite da su pečene, zabodite čačkalicu kroz sredinu i ako izlazi čista, gotovo je. Donji dio vaših krafna će biti lijep i zlatan, a vrh će i dalje biti prilično blijed. Ne brinite zbog toga.

Dopustite da se vaše krafne ohlade prije uklanjanja iz kalupa!

Ako vam se sviđa, slobodno stavite i glazuru na krafne, po vašoj želji.

Kako zategnuti noge?
Savjeti za lakši odlazak u teretanu

Prijava na proteone.hr newsletter

Prijavi se i osvoji svoj popust na cjelokupni iznos kupovine te budi redovito informiran o svim novostima i ponudama!